У Тернополі вшанують пам'ять жертв ДТП

Загиблих у ДТП тернопільські водії вшановуватимуть автопробігом та хвилиною мовчання. А біля кладовища у Підгородньому та на Микулинецькому зі свічок викладуть цифру, яка символізує кількість загиблих у ДТП протягом 2015 року.

Дійство відбудеться 15 листопада. Початок о 14.00 біля кладовища у Підгородньому.

- Даний захід організовує чотири автомобільні клуби Тернополя - "Стрітер Тернопіль", "Драйв2 Тернопіль", "Вест Тернопіль" і "Мерседес Бенс Тернопіль", - розповідає співорганізатор заходу Олександр Шейбсак. - Щоб вшанувати загиблих у ДТП ми вирішили зробити автопробіг.

Розпочнуть з запалювання свічок біля кладовища у Підгородньому. Активісти планують викласти зі свічок цифру, яка символізуватиме кількість загиблих у ДТП протягом 2015 року. Та вшанують їх хвилиною мовчання.

- Після цього ми автоколоною проїдемо через центр міста, - продовжує пан Шейбсак. - На авто прикріпимо прапори наших клубів. Потім заїдемо на Микулинецьке кладовище і там повторимо все те саме: теж цифра зі свічок та хвилина мовчання.  

Оскільки активістами запізно запропонували прийняти участь у цьому заході участь, то, як говорить Олександр, на жаль, провести ще щось вони не встигнуть. Долучитись до заходу можуть усі бажаючі тернополяни. 

За період з 1 січня 2015 по 31 жовтня 2015 по всій Україні у ДТП загинуло 3124 людини і 25028 травмовано. Минулого року за такий самий період загинуло - 3691, а травмовано - 27452. На дорогах Тернопільщини за цей же період цього року загинуло 68 людей, а травмувалось 381. За минулий рік - 56 загинуло і 395 травмовано. Усього у Тернопільській області за десять місяців 2015 року трапилось 1211 аварій.

Джерело: te.20minut.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео