Тернопільським водіям видадуть бали на порушення

За порушення деяких правил дорожнього руху водії будуть платити не гроші, а бали. За новою реформою МВС, кожна людина отримає на рік 150 балів, які стягуватимуться по 50 балів за кожне порушення. Коли вони закінчаться, водіям дістанеться мінімальний штраф. Якщо його оплатити за 5 днів – знижка 50%.

«Кожному громадянину раз в рік, або з моменту отримання посвідчення водія буде надаватися 150 балів. Їх можна буде застосовувати до порушення швидкісного режиму, правил запинки та стоянки, правил проїзду перехрестя та на інші незначні порушення. До інших порушень – керування у нетверезому стані, аварійна ситуація та ін., ці бали відношення мати не будуть», – каже  заступник начальника управління превентивної діяльності головного управління Національної поліції України в Тернопільській області Олег Турлай.

Закон по автоматизованій фіксації порушень вступив в силу, але дорожньо-патрульна служба ще не забезпечена приладами, які будуть їх фіксувати. Нараховуватимуться бали, коли почне діяти автоматизована система.

«Далі до порушників будуть застосовуватися штрафні санкції. Наприклад, раніше штраф за перевищення швидкості був від 255 до 340 гривень. Зараз буде мінімальний штраф. Якщо людина сплатить штраф 255 гривень в 5-ти денний термін – має право сплатити половину», – коментує Олег Турлай.

Добровільну сплату штрафу продовжили до 30-деного терміну, а далі він подвоюється. Також він наголосив, що штраф зобов’язаний заплатити власник: фізична або юридична особа, на яку зареєстровано автомобіль.

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео