У волонтерів Тернополя подвійні обов’язки

На базі штабу «Самооборони Майдану Тернопільщини» з’явилася ще одна структура – Центр допомоги учасникам АТО. Обов’язки додалися, тому не вистачає волонтерів. Незабаром повинна з’явиться ще телефонна лінія допомоги воїнам.

«Функції, які були, практично, такими й залишилися. Додалися ще питання вирішення соціальної адаптації, медичної допомоги для мобілізованих бійців. Поки усі проблеми, які можемо, то самостійно вирішуємо, а якщо ні, то звертаємося до державних інстанцій. Поки що вони, слава Богу, допомагають! Жодного разу відмови я не чула. Наразі, ця співпраця плідна», – поділилася волонтерка, радник на громадських засадах голови ОДА Лілія Мусіхіна.

Волонтери допомагають воїнам віднайти місце для реабілітації, а також купують медикаменти. Збирають кошти на купівлю автомобіля для одного зі спецпідрозділів розвідки, а також вирішують питання закупівлі першого шару термоактивної білизни і другого шару для одного із спецпідрозділів.

Наразі, Лілія Мусіхіна очолює дві структури: волонтерський корпус «Самооборони Майдану Тернопільщини» і на його базі створений Центр допомоги учасникам АТО. Ділиться, що іде мова про зміну формату роботи, тому не вистачає волонтерів: «Ми тепер зобов’язані займатися телефонним консультуванням, налагодити телефонну лінію для бійців. Змушені просити допомагати, але люди не дуже ідуть на контакт. Такого піку волонтерського як був рік назад, зараз немає. Люди вичерпалися, стомилися».

Волонтери стикаються з випадками коли аферисти прикидаються волонтерами. Тому, доводиться виконувати і функції затримання злочинців.

«Затримуємо злочинців і віддаємо у руки міліції. В деяких випадках робимо людям попередження, що так не гідно робити. Мабуть, такі факти, які ми оприлюднюємо, теж не сприяють престижу волонтерства. Але, ми розуміємо, що іншої України у нас не буде і мусимо відстоювати ту, яка у нас є всіма силами! Якщо зараз проявимо слабкодухість, розкиснемо, то пізніше наші внуки нам цього не пробачать!», – поділилася Лілія Мусіхіна.

Джерело: ternopil.te.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео