У бібліотеці писали диктант

У Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці провели тренінг з української мови «Будь українцем! Думай, розмовляй, пиши українською». Гості, школярі, студенти, читачі та працівники бібліотеки мали змогу почерпнути багато корисної інформації з історії українського мовознавства та літературознавства, а також написали диктант, щоб перевірити власні знання.

«Ми домовилися з Тетяною Бойчук – вона дуже хороший філолог, викладач технічного коледжу. Погодилася розповісти про деякі тонкощі стилістики, граматики української мови, а також продиктує диктант», – пояснила завідувач відділення міського абонементу Тетяна Ковалькова.

Також працівники бібліотеки ознайомили учасників тренінгу з професійною літературою і продемонстрували ролик, на якому бійці АТО розповідають про потребу української мови і як важливо нею розмовляти.: «У нас досить багато представлено книг з української мови, історії української мови, сучасно мови, граматики тощо».

«Яскравим доповненням заходу була мультимедійна презентація із цитатами класиків української літератури та вчених-мовознавців. Всіх гостей тренінгу об’єднало усвідомлення важливості і значення збереження української мови для існування та розвитку української нації», – розповіли у бібліотеці.

Джерело: ternopil.te.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео