У Заліщицькому госпіталі воїни АТО відновлюють фізичні і моральні сили

Група офіцерів та працівників Збройних Сил України Тернопільського обласного військового комісаріату відвідали Заліщицький обласний комунальний госпіталь інвалідів війни та реабілітації. У медичній установі вони зустрілися з військовослужбовцями-учасниками АТО, котрі лікуються тут або проходять реабілітацію.

За словами начальника госпіталю Володимира Демчука у Заліщиках, в переважній більшості перебувають на стаціонарному лікуванні військовослужбовці запасу, які уже звільнилися з військової служби.

– У нашій медичній установі пролікувалося уже близько 50 воїнів з усієї Тернопільщини, що брали участь у антитерористичній операції на території Донецької і Луганської областей, – зазначив Володимир Демчук.

Психологи та отець Михайло, які прибули у складі групи, поспілкувалися індивідуально з військовослужбовцями та відповіли на їхні питання.

Крім того, начальник відділу соціального забезпечення облвійськкомату підполковник Богдан Станько пояснив воїнам-захисникам проблемні питання їхнього соціального захисту і надав конкретні відповіді кожному військовослужбовцю.

У Заліщицькому госпіталі функціонують терапевтичне, кардіологічне та неврологічне відділення на 120 ліжкомісць. Учасники бойових дій лікуються безкоштовно.

Як повідомила, старший офіцер Тернопільського облвійськкомату майор Олена Величанська представники військової установи й надалі виїжджатимуть у населені пункти області, де проживають мобілізовані воїни для вирішення проблемних питань кожного.

– Держава у великому боргу перед нашими захисниками. Військовослужбовці, представники обласного військкомату продовжуватимуть надавати всебічну допомогу учасникам бойових дій та їхнім родинам у рамках своєї компетенції, – зазначила майор Олена Величанська.

Василь Лабай

Західний регіональний Медіа-центр Міністерства оборони України

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео