Збудувати школу на Тернопільщині коштує удвічі дорожче, ніж по країні?

Управління капітального будівництва Тернопільської облдержадміністрації 10 листопада уклало угоду з ТОВ «Рембуддільниця» про добудову школи в с. Соколів Теребовлянського району на 5,26 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

У жовтні 2011 року «Рембуддільниця» виграла тендер на будівництво школи на 126 учнів в с. Соколів на 8,25 млн грн. У 2012 році фірма отримала ще 2,05 млн грн. через закупівлю в одного учасника, пишуть nashigroshi.org.

В обґрунтуванні нинішнього тендеру зазначено, що після коригування проектно-кошторисної документації загальна вартість об’єкту становить 17,11 млн грн.

Отже, опосередкована вартість цього будівництва – 136 тис. грн. за учнівське місце.

За даними Мінрегіонрозвитку, будівництво шкіл зараз коштує 66 тис грн. за місце., тобто удвічі менше.

Зараз вартість вже зведеної частини школи з урахуванням зносу за висновком державної експертизи складає 8,03 млн грн.

Які саме додаткові роботи виконають до кінця 2015 року, невідомо, оскільки закупівлю провели за переговорною процедурою.

Засновниками «Рембуддільниці», зареєстрованої у м. Бучач Тернопільської обл., є Степан та Ганна Яструбські. До 2011 року в складі засновників також було ПАТ «Маріупольська кондитерська фабрика «Рошен» теперішнього президента Петра Порошенка, яке ліквідували цьогоріч.

За час існування «Вісника держзакупівель» компанія не вигравала тендерів, окрім вищезгаданих.

У жовтні «Рембуддільниця» стягнула через суд із відділу освіти Бучацької райдержадміністрації 145 тис грн. боргу за ремонт школи у с. Пилява Бучацького р-ну.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео