Студенти знову вийшли на вулиці міста

На Театральному майдані знову зібралися студенти всього міста. Але цього разу не для революції, а для допомоги військовим в зоні проведення антитерористичної операції. Сьогодні, 15 листопада, о 12 годині стартував благодійний ярмарок, кошти з якого віддадуть на потреби військових.

Студентство економічного, медичного, педагогічного та політехнічного університетів підготувало для ярмарку чимало смачної домашньої випічки: печиво, кекси, вафлі, пляцки і торти. Були й куплені солодощі, але здебільшого асортимент тішив затишною домашньою смакотою. Ціни коливалися від 2 до 15 гривень за одиницю випічки. Для тих, хто хотів зігрітися, чай обходився в 3 гривні. Гроші за куплене тернополяни або кидали в скриньки Логістичного центру допомоги бійцям АТО (якщо мали без решти чи просто хотіли допомогти), або давали «продавцям».

Представник студради технічного університету імені І. Пулюя Назар Шевченко розповів, що всі кошти після закінчення ярмаркування передадуть волонтерам Логістичного центру допомоги бійцям АТО, аби вони витратили їх на те, чого найбільше потребують хлопці на Сході. 

До слова, низька температура повітря і вітер не стали завадою для студентів. Хтось грівся за роботою, хтось підтанцьовував під українські пісні. Також студенти спільно з пересічними тернополянами організували патріотичний флешмоб: тримаючи синьо-жовті аркуші паперу учасники утворили контур України.

Соломія ШАЛАЙ

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео