Тернопільські комунальники готові до зими

Недарма говорять: «Готуй сани влітку», тому в ЖКГ вже повідомляють про готовність техніки, яка має посипати та чистити дороги в Тернополі в зимовий період. 

Як розповів заступник начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський, частково заготовлена піщано-соляна суміш та пісок. Відтак, приступити до роботи комунальники готові у будь-який день. 

Також до боротьби з негодою готові піскорозкидачі, грейдери та інша техніка. Комунальниками введено графік чергування, щоб вчасно і оперативно можна було реагувати на ту чи іншу ситуацію. Наприклад, через високу вологість на міських дорогах може бути слизько і без снігу. Відтак, працівники одразу можуть виїхати на місце та посипати сумішшю проблемну ділянку дороги.

Проте, від форс-мажорних обставин застрахуватись повністю комунальники не можуть. У попередні роки траплялося таке, що за добу могла випасти місячна норма снігу. З цим явищем боротися важко, навіть маючи достатню кількість робочої сили та техніки. 

Чиновники радять тернополянам не панікувати, що їхню вулицю не приберуть завчасно, адже техніка здійснює виїзд за заздалегідь спланованим маршрутом. Передусім очищаються магістральні вулиці з двохстороннім рухом, особливу увагу звертатимуть на зупинки громадського транспорту та заїзди. 

 Зиму 2015-2016 синоптики обіцяють холоднішу, ніж у 2015 році. Справжні морози прийдуть в Україну після 10 грудня.

Юлія НІКІТІНА

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео