На Тернопільщині триває осінній призов на строкову службу

На Тернопільщині триває призов на строкову службу. Солдати-строковики отримують грошову компенсацію – дві мінімальні заробітні плати (2752гривні), та ще одну після закінчення служби.

- Підлягають призову більше 300 чоловік, - зазначив військовий комісар Тернопільського обласного військового комісаріату полковник Володимир Катинський. - На сьогоднішній день планове завдання виконане на 60%. В нас залишились відправки на цьому та наступному тижнях до Національної гвардії та Державної служби спеціального транспорту. 

Не всі райони виконують план призову належним чином, найгірше справляються Бучацький, Зборівський та Монастириський райони та у містах Бережани і Тернопіль.

Військовому комісару не зрозуміло, чому тернполяни саботують підготовку до захисту держави, адже строковики їдуть не в зону АТО, а в навчальні підрозділи та військові частини. До того ж, вперше за всі призови за часів незалежності, призовники отримають  грошову компенсацію: 2 мінімальні заробітні плати (2752 грн), а після звільнення ще одну мінімальну зарплату. Також, за словами комісара, у військових частинах здійснюється належне харчування та є усі необхідні умови.

Окрім цього, військовий комісаріат не відкидає можливості проведення чергової часткової мобілізації, тому продовжують уточнення даних щодо тернопільських військовозобов’язаних. Продовжується звірка з місцевими радами, керівниками підприємств щодо мобілізаційного ресурсу.

Нагадаємо, строкову службу нестимуть юнаки віком від 20 до 27 років, які не мають права на звільнення чи відтермінування. Тривалість служби – 18 місяців.

Громадяни із вищою освітою служитимуть до 12 місяців.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео