У тернопільського волонтера викрали допомогу для бійців АТО

Сьогодні вранці координатор групи «Схід та Захід єдині» по Західній Україні Василь Конько телефоном повідомив, що напередодні, 17 листопада, приміщення, у якому зберігалася частина допомоги для бійців на передовій, пограбовано.

Зловмисники забрали колеса, придбані волонтерами для транспортних засобів бійців АТО, інструменти, а також частину харчів (домашні закрутки та інше). Правоохоронці проводять розслідування.

Як казали колись наші предки, кому біда, а кому - користь. Усі нормальні громадяни повинні зрозуміти, у яких важких умовах доводиться працювати волонтерам. Ти цілими днями крутишся, як білка в колесі, ганяєш по області, щоби по крихтам зібрати допомогу для бійців на фронті. А хтось може скористатись і пограбувати волонтера. Що тут вдієш, напевне, треба українському суспільству ставати більш зрілим, такі ганебні явища, як пограбування, є там, де збільшується соціальна та майнова нерівність,де не приділяється належної уваги моральному осуду таких проявів. І де не проводиться належна профілактика попередження злочинів. Тепер будемо чекати на завершення розслідування відділами МВС. Це звичайно вносить труднощі в нашу роботу, але не зупинить нас на шляху допомоги українській армії на фронті.

Ігор Крочак, прес-секретар волонтерської групи ГО «Схід та Захід єдині»

Фото з відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео