У Борщівському районі піймали «добривних» злодіїв

Співробітники Борщівського відділення ГУ Національної поліції в Тернопільській області затримали викрадачів мінеральних добрив. Загальна вартість вкраденого ними – майже 80 тисяч гривень.

Правоохоронці довели причетність підозрюваних до крадіжок із трьох приватних підприємств. Організатор злодіянь був один. На кожна справу він брав із собою помічників. Хтось із поплічників «засвітився» у двох епізодах, інші – лише в одному.

За словами начальника Борщівського відділення ГУ Національної поліції в області Володимира Горб’яка, першою й найбільшою була крадіжка з підприємства, що у селі Нирва. ЇЇ зловмисники скоїли ще у травні цього року. Тоді з току приватного підприємства злодії винесли майже три тонни аміачної селітри вартістю 50 тисяч гривень. Добриво з великих мішків, вагою по одній тоні кожний, вони пересипали у мішки, щоб їх було легше повантажити на транспорт. Здобич згодом продали за ціною дещо меншою від ринковою, а гроші поділили між собою.

Ще дві крадіжки зловмисники скоїли у жовтні у селах Гермаківка та Нирва. Винесли нітроамофоски на 18 тисяч та амонію нітрату на 10,5 тисяч гривень відповідно.

На слід зловмисників поліцейські вийшли після останньої крадіжки й затримали їх ще до того, як ті збули крадене.

Щодо підозрюваних розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України – крадіжка поєднана з проникненням в сховище, вчинена за попередньою змовою групою осіб, повторно.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській  області

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео