Українська історія у піснях від Олександра Смика

Тернопільський поет-пісняр, бард Олександр Смик каже, що альбом повний несподіванок та об’єднав пісні, народжені революцією і війною. Пісні, що увійшли до альбому, автор написав, поки стояв на Майдані під час Революції Гідності та за час військових дій в Україні.

– Там є частина майданних віршів, тобто періоду Майдану, потім періоду АТО, потім – періоду відкритих воєнних дій війни між Україною і Росією. Потім є момент такої істини, що роблять люди в тилу, і закономірне питання цього диску: а що, якщо закінчиться війна, і правду буде з кого запитати? – розповідає Олександр Смик.

У збірці - 21 твір, об’єднаний символічною назвою “Порохи на сонці”.

– Символізує для мене особисто дуже багато наносного, лукавого пилу і порохів на людських долях, на людських потребах, на людських цінностях. Це для мене основне. Щоб знайшлась у людей гідність знести ці порохи і очиститись, – каже Олександр Смик.

Цей диск – власне бачення кількарічних подій однією людиною, так звана новітня історія України в піснях.

– Наскільки жінка готова чекати чоловіка з війни – там є таке. Наскільки чоловік, який пішов на війну, і боїться чи смерті, чи слави, чи чого він боїться? Там є пісня “Заворожений”. Там є події, які відбувались, коли відпускали в Луганську і Донбасі зеків з зони, і вони йшли в атаку проти наших воїнів, – говорить бард.

Презентації диску заплановані у різних містах України. Згодом, обіцяє Олександр Смик, його представлять і тернопільському слухачу.

Джерело: tv4.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео