Літні заклади у Тернополі на зиму приберуть

Прибрати літні майданчики заклади громадського харчування у Тернополі мали до кінця жовтня. Це передбачено у сервітутах на земельні ділянки, які отримали кафе, бари, ресторани та піцерії міста. Та не всі заклади дотрималися терміну демонтажу літніх майданчиків.

Зокрема, йдеться про піцерію «Моменто» на вулиці Київській, 11А. Власники майданчик не забрали, і як стверджують у міськраді, навіть не збиралися. Тому на засіданні виконавчого комітету прийняли рішення примусово демонтувати тимчасову споруду. Забрати її мають до 23 листопада.
Начальник відділу земельних ресурсів міськради Віктор Кібляр пояснив, що для демонтажу є декілька причин. По-перше, 31 жовтня закінчився термін сервітуту, і власник піцерії вже не може користуватися земельною ділянкою – це вже порушення земельного законодавства та містобудування. По-друге, на території, де стоїть майданчик, є підземні комунікації, і під час аварії працівники водоканалу не мали до них доступу.
Заступник міського голови Вікторія Остапчук зазначила, що договір сервітуту – це обмежене користування земельною ділянкою, і в разі необхідності міська рада у будь-який момент може вимагати прибрати об’єкт або надати доступ до комунікацій, навіть якщо не закінчився договір сервітуту. Вона також запропонувала провести обстеження всіх закладів, які мали дозвіл на розміщення літніх майданчиків, щоб з’ясувати, демонтовані вони чи ні.
Джерело: zz.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео