Агро-новини 24 листопада

Новини аграрного сектору.

Влада дасть відсіч російському ембарго

Україна готова вжити відповідних дзеркальних заходів, якщо з 1 січня 2016 року РФ введе ембарго на українські товари. Про це на позачерговому засіданні уряду заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомила прес-служба КМУ.

"Російські погрози про введення ембарго проти українських товарів з 1 січня отримають аналогічну, дзеркальну відповідь української влади. На кожне російське рішення про введення ембарго проти України буде аналогічне українське рішення про введення ембарго проти Росії", - заявив він.

Глава Кабміну також звернувся до Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Мінфіну, ГФС, МВС і Держприкордонслужби з вимогою вжити заходів для імплементації цих рішень.

http://agroconf.org/content/vlada-dast-vidsich-rosiyskomu-embargo

В Україні підвищилися ціни виробників на продукти харчування

Ціни виробників на продукти харчування протягом дев’яти місяців зросли на 15-85%. Зокрема, в жовтні ціни виробників на нерафіновану олію соняшникову в порівнянні з січнем поточного року збільшилися майже на 42%, передає УНН з посиланням на Держстатистики.

У жовтні з січня 2015 року ціни виробників на м’ясо великої рогатої худоби свіже або охолоджене збільшилися на 16,6%, на вироби ковбасні варені, сосиски, сардельки - на 18,3%, на масло вершкове жирністю менше 85% — на 16,8%, на тверді сири - на 15,3%, житній хліб - на 29,3%.

http://agrolife.info/dobavyty-ahrarnyj-vuzі

Виробництво м’яса в Україні скоротилося

Обсяг виробництва м’яса в Україні (без урахування тимчасово окупованого Росією Криму та зони антитерористичної операції) в січні-жовтні 2015 року сягає на 1,8% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Як передає УНІАН, про це повідомила Державна служба статистики.

За даними Держстату, виробництво молока в країні за десять місяців поточного року скоротилося на 4,4%, обсяг виробництва яєць склав на 14,8% менше, ніж у січні-жовтні минулого року.

http://agrolife.info/ua/onishhenko-dav-dobro.html

Учені розповіли про користь сала

Британські вчені понад двадцять років досліджували хімічні речовини, які утворюються при нагріванні різних жирів і дійшли висновку - найкориснішим при нагріванні залишається сало, йдеться у сюжеті програми "Сніданок з 1+1". Виявляється, навіть оливкова олія, яка довгий час посідала перше місце за всіма ознаками "здорового продукту", з легкістю поступилася тваринному жиру. А все через те, що під час нагрівання полінасичені кислоти рослинних жирів утворюють небезпечні, токсичні сполуки, котрі накопичуються в організмі та можуть навіть призвести до онкологічних захворювань.

Тому оливкову, соняшникову, льняну або кукурудзяну олію краще використовувати для салатів. А для термообробки кращого продукту за сало у світі не знайти.

http://tsn.ua/nauka_it/salo-sila-oliya-mogila-ucheni-rozpovili-pro-nadvazhlivu-riznicyu-mizh-zhirami-539547.html

Огляд підготував Орест Сарматський

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео