Тернопільським водіям пропонують терміново «перевзутися»

За новими правилами дорожнього руху замінювати шини потрібно з п’ятнадцятого листопада. Проте виконали цю вимогу ще не всі водії. Працівники дорожньо-патрульної служби попереджають про небезпеку, оскільки надалі метеорологи передають ожеледицю та ускладнення погодних умов.

Таксист Микола Гнатюк уже замінив шини в автомобілі на зимові. Чоловік каже, що для нього безпека – перш за все.

«На нашій фірмі вже всі автомобілі «перевзули». І для мене це завжди питання було номер один. Бо знаю, скільки в місті аварій стається, якщо не заміниш шини вчасно. Але їжджу дорогами, то бачу, що навіть зимою трапляються автомобілі «не перевзуті».

Працівники дорожньо-патрульної служби області попереджають, що відсутність зимових шин – причина, щоб зупинити автомобіль.

«Якщо працівник дорожньо-патрульної служби бачить, що надворі ожеледиця, а автомобіль не в зимових шинах, – це може бути причиною, щоб зупинити автомобіль. Також зупинятимуть водіїв, якщо є явна ознака поломки транспортного засобу або якщо водій порушив правила дорожнього руху. Порушення фіксуватимуть також камери, розміщені на автошляхах. Передбачається, що кількість таких камер збільшать», – відзначив заступник начальника управління превентивної діяльності головного управління Національної поліції України в області Олег Турлай.

Джерело: zz.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео