Тернополяни вимагають, щоб Аваков припинив репресії

Категоричну незгоду із репресіями правоохоронців проти політичних опонентів висловили тернополяни.

Ініціатором появи звернення про вибіркове правосуддя у порядку денному сесії Тернопільської міської ради 24 листопада був свободівець Роман Навроцький. Надіслали документ Президенту України Петру Порошенку, а також Міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову.

Нагадаємо, останнім часом за грати потрапили кілька колишніх учасників Революції Гідності, а також АТО. Серед них – чимало представників ВО «Свобода». Тож не дивно, що саме їхня фракція запропонувала іншим депутатам підтримати це рішення.

Цитуємо звернення: «Ми, депутати Тернопільської міської ради, висловлюємо свою категоричну незгоду із репресіями правоохоронної системи проти політичних опонентів через застосування вибіркового правосуддя. Ми засуджуємо численні безпідставні затримання і арешти членів патріотичних організацій та партій, активістів волонтерського руху та учасників добровольчих підрозділів.

Діячі злочинного режиму Януковича не понесли покарання за корупцію та злочини проти повсталого народу на Майдані восени-взимку 2013-2014 років, у першу чергу, за вбивство «Небесної сотні», не притягнуті до кримінальної відповідальності сепаратисти та посібники російського агресора в Криму та Донбасі, що однозначно свідчить про відсутність радикальних реформ правоохоронної та судової систем, що в свою чергу може привести до контрреволюції і реваншу негідників.

На жаль, життєво важливі реформи не реалізовані, продовжуються окремі практики режиму Януковича, досі не проведена реальна люстрація чиновників, суддів та правоохоронців, ставленики регіоналів досі займають керівні посади в уряді А.Яценюка, МВС, судах і прокуратурі, деякі представники влади продовжують обслуговувати інтереси олігархів, що призводить до зубожіння українців. Очевидно, що така політика потребує змін.

Запевняємо, що на рівні місцевого самоврядування, відповідно до своїх повноважень ми вживатимемо усіх заходів для того, щоб не допустити реваншу негідників на місцевому рівні та реалізувати вимоги Майдану стосовно повної підзвітності влади громадянам і забезпечення права українців на гідне життя на своїй, Богом даній землі.

Закликаємо громадськість, правозахисні організації, національно-патріотичні сили виступити на захист незаконно ув’язнених.

Звертаємося до Вас, як Гаранта Конституції, та Міністра внутрішніх справ України вжити заходів щодо припинення політичних переслідувань націоналістів зі сторони правоохоронної системи та  сприяти їх негайному звільненню з-під варти…».

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

Підписи: Протестні акції на підтримку сучасних політв’язнів в Україні відбувалися неодноразово

Першими «політв’язнями Порошенка» називають Андрія Медведька і Дениса Поліщука, яких підозрюють у вбивстві Олеся Бузини

 

Вибір читачів за тиждень

Відео