У «Рудій миші» діти вчаться робити мультфільми

У Тернополі працює гурток дитячої анімації «Руда миша», який виховує юних мультиплікаторів. Це єдиний в області безкоштовний анімаційний проект, створений руками дітей.
Після появи «Рудої миші» у дітей з’явилась можливість власноруч створювати мультфільми. У арсеналі мультиплікаторів не тільки олівці. Яскравих героїв можна створити з будь-якого матеріалу.
Усі мультиплікатори - винахідники та розробники. Процес створення мультфільмів багатоетапний та складний і, як і будь який-винахід, розпочинається з ідеї. Ідеї та образи майбутніх героїв дітям підказує саме життя. А творять вони за допомогою художньої та пісочної техніки.
Вигаданий образ спочатку потрібно намалювати і для цього не обов’язково знати усі особливості малюнка. Головне - бажання. А для того, щоб персонажі рухались, потрібно багато зусиль, це доволі кропіткий етап, але не менш цікавий.
Щоб відтворити рухи персонажів, потрібно зробити приблизно дві тисячі кадрів, а потім обробити їх за допомогою комп’ютерних програм. І це лише частина багатоетапного процесу. Свій перший мультфільм діти ще створюють і з нетерпінням чекають завершення роботи.
Гурток дитячої анімації "Руда миша" - цікава подорож у країну, де всі фантазії оживають. А працює він у тернопільському обласному комунальному центрі науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді, повідомляє ТТБ.

Вибір читачів за тиждень

Відео