У Тернополі баштовий кран може впасти на житловий будинок

Уже 4 роки мешканці будинку №6 на вул. Підкови у Тернополі не можуть «достукатися» до забудовника. Через це люди врешті вирішили попросити про допомогу депутатів.

Своє звернення вони передали через голову Громадської спілки «Рада Голів ОСББ м. Тернопіль» Сергія Лупака, який став депутатом від об'єднання «Самопоміч». Він і озвучив його на сесії Тернопільської міської ради.

- Я подав депутатський запит до фірми «Терно-Корс», - каже депутат. – Люди вимагають демонтажу баштового крану, залишеного поряд із будинком №6 на вулиці Підкови. Цей дім здали в експлуатацію більше 4 років тому, мешканці живуть, а кран під їхніми вікнами стоїть і далі.

На думку пана Лупака, це - перший крок у розв’язанні задавненої проблеми. У будинку №6 уже створили ОСББ. Саме його активісти (вони були присутні на засіданні – прим.) тепер добиваються правди.

- Небезпека не лише в тому, що кран, за технічним станом якого ніхто не стежить, може впасти на багатоповерхівку, - додає депутат. – Річ у тім, що напрямок падіння передбачити неможливо. А поряд із будинком є газо-розподільчий пункт. Тож може статися серйозна трагедія. Звісно, люди стривожені.

Тривогу розділили і депутати міської ради, які підтримали запит колеги. Тож тепер слід очікувати на результати. «Терен» повідомить своїм читачам, коли фірма «Терно-Корс» нарешті прибере баштовий кран із прибудинкової території житлового будинку.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео