В Тернополі виставка малюнків маленьких європейців

Декілька десятків картин в рамках виставки "Палітра фантазії" можна побачити в холі ТРЦ "Подоляни". Автори малюнків - діти з України, Болгарії, Грузії, Латвії та інших країн Європи.

- "Палітра Фантазії" - це міжнародна дитяча виставка, - розповідає креативний директор Благодійного Фонду "Таланти України" Наталія Тонкаль. - Тут зібрані, на жаль, не всі картини, оскільки зараз їх вже є близько 100. Вперше ми її відкрили 16 травня в Києві - на День Європи, тоді там були лише роботи дітей з інших країн, з часом ми долучили і роботи маленьких українців. Тепер виставка мандрує містами України та Європи.

Ідея виставки така: не кожна дитина має можливість поїхати навіть у інше місто, аби подивитися, як малюють діти в інших арт-школах, не те що поїхати за кордон. Однак обмін досвідом діткам просто необхідний, тож така виставка дозволяє і глянути, як бачать світ твої однолітки, і побувати за кордоном, адже виставка мандрує Європою разом зі своїми авторами.

 - Здебільшого до виставки приймаємо роботи на полотні, однак є й інші варіанти, наприклад, дітки із Латвії спільно, цілим класом, намалювали своє полотно на батику: кожен учень мав свою частинку, яку й розмалював, - а в Швеції зробили малюнки на грампластинках. Ще у нас є картина із Нідерландів "Левеня", її авторка - 5-річна дівчинка, яка хворіє на ДЦП. дитині важко тримати і олівець, і ложку.  Та вона настільки наполеглива і творча, що поставила собі за мету, і затиснувши олівець в кулачок, таки намалювала своє левеня.

Є серед робіт і картина юної художниці із Луганська - "Ангел-хранитель мого міста". Дівчинка зараз мешкає в столиці, однак мріє повернутися на малу Батьківщину.

В Тернополі виставку можна буде подивитися до 10 грудні включно. Далі вона помандрує в Кам'янець-Подільський. Зараз вона розміщена в холі ТРЦ "Подоляни", недалеко від ковзанки.

Джерело: te.20minut.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео