Дітей змалку вчать дбати про своє здоров’я

Харчуватися правильно та додавати в свій раціон корисні речовини і продукти тернопільських школярів вчать на освітніх заходах у школах. Взяли на себе цю важливу місію працівники Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення та одне з молочних підприємств області.

У листопаді вже провели понад десяток заходів для учнів початкових класів ЗОШ І-ІІІ ступенів - економічного ліцею  №9 ім. Іванни Блажкевич і ЗОШ І-ІІІ ступенів № 20. Наступними знайомитися зі здоровою і поживною їжею будуть учні шкіл №23 та №28.

Центр фізичного здоров’я населення радить всім, хто дбає про своє здоров’я, дотримуватись трьох принципів здорового харчування: помірності, різноманітності та збалансованості. Тобто не наїдати більше калорій, аніж витрачаєш, старатися споживати продукти усіх основних груп (хліб і крупи, овочі та фрукти, м’ясо та молочні вироби), а також правильно співвідносити їх у своєму раціоні. Також фахівці радять для дітей регулярні помірні фізичні навантаження, мінімум 30-45 хвилин в день, у поєднанні із повноцінною їжею, адже вони  запобігають серцевим захворюванням та зміцнюють організм.

Соломія ШАЛАЙ

Фото - ТМЦФЗН

Вибір читачів за тиждень

Відео