Прохасько у Тернополі розповів, "Як зрозуміти Козу" (відео)

27 листопада у тернопільському арт-клубі «Коза» відбулась презентація книжки Тараса Прохаська "Як зрозуміти Козу". На зустріч із сучасним українським письменником прийшло багато шанувальників його творчості.

"Тернопіль розвивається, щоразу я приємно здивований", – такими словами розпочав свою розповідь Тарас Прохасько.  - "Коза" - то символ затишку».

Про книги, творчість та "Козу" "Терен" спілкувався із письменником.

- Пане Тарасе, розкажіть, будь ласка, як народилась ідея Вашого твору?

- "Як зрозуміти Козу" - третя та остання з такої епопеї чи то великої історії книга про кротинят. Вже були видані книжки "Хто зробить сніг" та "Куди зникло море", а це - третя та завершальна. Книжка про дитяче дорослішання, про вихід у великий світ, про мандри, про те, як зустрічається дитина з чимось іншим і які є шанси зрозуміти те інше та прийняти своє. Окрім того, там багато подій відбувається у барі під дубом, і той уявний бар "Під дубом" чимось похожий на "Козу".

- Який стосунок має заклад Тернополя "Коза" до виданої книжки "Як зрозуміти Козу"?

- По-перше, книга називається так само, як і заклад, а, по-друге, у книзі багато речей відбувається у такому вільному товариському просторі. Це не місце, де споживають щось, а місце, де зустрічаються, місце, де спілкуються.

- Що надихнуло Вас на написання такої книжки?

- Бажання розказати дітям і їхнім батькам про те, що можна набагато більше часу проводити разом, тобто бажання, щоб книжка було однаково цікава як дітям, так і батькам.
Деталі - у відео.


Оксана СЛОБОДЯН

Вибір читачів за тиждень

Відео