У Тернополі підвели підсумки проекту «Такі різні – такі рівні» (відео)

27 листопада у Тернополі відбувся завершальний етап благодійного проекту «Такі різні – такі рівні». Тиждень тому люди з особливими потребами малювали картини, котрі розпродували на благодійному аукціоні, а за виручені кошти планують спорудити показовий пандус.

Аби привернути увагу громадськості до проблем людей в інвалідних візках, у арт-клубі "Коза" провели аукціон. До участі у ньому долучились як діти, так і дорослі. Детальніше про аукціон «Терену» розповіла організатор проекту Мирослава Денисюк.

- Як проходив аукціон, чи задоволені торгами?

- Найголовніше те, що ми висвітлили проблему, що є в місті. Ми наше місто любимо і хочемо зробити більш доступним. Коли приїжджає на візку сирота та просить допомогу (зі сльозами на очах - прим. авт.), я думаю, що це велика справа, яку ми починаємо висвітлювати, і це багато чого варте.

- Скільки коштів потрібно, аби встановити показовий пандус?

- Біля 3000-5000 грн. Ми цієї суми не зібрали, але я сподіваюсь, що після аукціону долучаться спонсори. Потреба в пандусах є. 

Громадський активіст Олександр Башта також взяв участь у благодійному проекті «Такі різні - такі рівні».

Він каже: "Звичайно, будь-яка акція, яка проводиться людьми з обмеженими фізичними можливостями, має право на життя, тому що це своєрідна наша інтеграція у здорове суспільство. Наші люди трошечки забувають про людей, які опинились у таких життєвих обставинах. Тому цей аукціон потрібен. По-перше, на зібрані кошти ми спробуємо встановити показовий пандус, такий, який він має бути, щоб можна було потім вимагати від інших, які зобов'язані свої заклади облаштовувати для нас. Тут і друга проблема - не так багато людей пересувається, тому що здорові люди їх відштовхують. Частина боїться, частина стидається, частина через свій рівень життя не може собі дозволити часом навіть вийти з хати, і це дуже, дуже прикро».
 

Детальніше - у відео.


Оксана СЛОБОДЯН

 

Вибір читачів за тиждень

Відео