«Війна стає чимось звичним», - владика Нестор

Під час поминальних заходів з нагоди вшанування пам’яті жертв Голодоморів із закликом до тернополян не ставати байдужими звернувся Архиєпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор.

Владика закликав пам’ятати тих, хто колись загинув в боротьбі за Україну, її волю та тих, хто сьогодні виборює світле майбутнє для нашої держави на східних теренах.

«Понад 80 років тому злочинна влада, яка тоді захопила землі України, вирішила заморити голодом український народ. Сьогодні вже пройшло багато часу, і, на жаль, ми починаємо забувати ці події, ставати до них байдужими. Все менше людей приходить на панахиду. Все менше свічок з кожним роком видно у вікнах квартир. Ми стаємо звичними до цих сумних сторінок нашої історії. Але пам’ять про ці сторінки – це не лише традиція, це не лише пам’ять про тих, хто загинув. Якщо будемо пам’ятати ці сумні події, ми прикладемо всі зусилля для того, щоб їх не повторити, – відзначив Архиєпископ Нестор. – Нехай всемилосердний Господь упокоїть душі всіх тих, хто загинув в 30-х роках, а нам дасть не стати байдужими ні до тих подій, які були тоді, ні до війни, яка зараз відбувається на сході. Тому що, на жаль, й до неї люди все більше звикають, вона стає чимось буденним і звичним. І, відповідно, в багатьох людей з’являється байдужість. Ця байдужість може знищити українську державу набагато більше, ніж кулі чи снаряди ворога. Пам’ятаймо про це і ніколи не ставаймо байдужими. А ті, хто загинули від Голодоморів, нехай завжди перед престолом Божим моляться за український народ, за українську державу, за своїх потомків – українців!».

Джерело: ternopillive.com.ua

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео