Демобілізовані воїни АТО Теребовлянщини гуртуються

Воїни Теребовлянщини, які пройшли всі жахіття війни на сході України, задля спільного відстоювання своїх законних інтересів вирішили об’єднатися у громадську організацію «Спілка учасників АТО Теребовлянщини».

На Теребовлянщині є вже понад 250 демобілізованих бійців АТО, які брали безпосередню участь у боях, мають багато бойових виходів, добрячий бойовий досвід. Також серед них немало офіцерів, дехто мав поранення та контузії різної важкості, декому не пощастило й довелося побувати у ворожому полоні, дехто з них має і військові державні нагороди. Проте не всі з них на сьогодні ще мають посвідчення учасників бойових дій, особливо це стосується добровольців, які воювали у добровольчих загонах, вони найменш захищені серед всіх учасників АТО. До того ж, більшість воїнів не можуть сьогодні отримати земельні наділи, обіцяні державою, через неспроможність місцевої влади чи бюрократизм держслужбовців. Ось тому в статуті ГО так і записано: «Головною метою організації є сприяння консолідації і координації зусиль ветеранів АТО, сімей загиблих, їх об’єднань у справі широкого, більш ефективного використання наявних можливостей у забезпеченні захисту своїх політичних, економічних, соціальних прав, наданню оздоровчої, медичної, психологічної, моральної та матеріальної допомоги, у тому числі і для сприяння вирішенню житлових проблем, членам організації, в першу чергу учасникам бойових дій, інвалідам війни, інвалідам АТО та сім’ям загиблих».

Рішення про утворення громадської організації та затвердження статуту було прийнято на установчих зборах засновників 8 листопада. На тих же зборах було вибрано керівні органи ГО. Вирішили, що головуватиме Олександр Бойко, його заступником буде 34-річний Анатолій Цісик із с. Струсів.

На других зборах ветеранів АТО вирішуватиметься питання про розмір членських внесків, а також шляхи отримання приміщення під офіс, бо поки що ветерани збираються у приміщенні волонтерів.

За словами заступника голови спілки Анатолія Цісика, в організацію вступило вже 73 демобілізованих бійців.

– Найбільше зараз виникає труднощів щодо отримання земельних наділів, а також путівок у різні оздоровчі заклади для психологічної та фізичної реабілітації воїнів, адже більша частина з нас цього ще не зробили. Ми сподіваємось, що владні органи таки почують нас і будуть сприяти нашій організації. А зі свого боку ми завжди готові допомогти не лише нашим ветеранам та їхнім родинам, а й усім людям. Нам просто надалі хотілося б, щоб з нами рахувалися, поважали наш внесок на благо Батьківщини і відносилися з гідністю, – резюмував Анатолій Цісик.

Джерело: gazeta1.com

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео