Хворих на рак в Тернополі перевіряють на застарілому обладнанні

Колоноскоп з 2004 року та фіброгастроскоп з 2007 – на такому обладнанні перевіряють хворих уТернопільському обласному клінічному онкодиспансері. За державні кошти його не закупляли уже 7 років. Допомагають лікарні благодійники та меценати. Про це розповіла завідувач онкодиспансеру Любов Самбур в ефірі «Ух-радіо».

«Обладнання, яке є в онкодиспансері, має 7-10 років. Чим сучасніше обладнання – тим точніша діагностика. На застарілому, яким би досвідом лікар не володів, можуть допускатися помилки. Наприклад, чорно-білий ультразвуковий апарат немає доплера, щоб подивитися судини, а в пухлинах дуже важливо подивитися, як судини кровопостачають певний орган», – каже  Любов Самбур.

Вона розповіла, що допомагають лікарні небайдужі люди. За кошти благодійників у відділеннях зробили ремонти та придбали електрокардіограф. Обладнання, яке є у диспансері потребує постійного ремонту.

«Уже є 3d апарати, де лікар бачить об’ємне зображення органу.  Я надіюсь, що відкликнуться благодійники, щоб допомогти придбати ендоскопічне обладнання», – говорить лікар.

Джерело: ternopil.te.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео