Студенти ТНЕУ спробували себе в кулінарії (фото)

Студенти економічного університету похизувались не лише вмінням гарно рахувати гроші, але й куховарити. Факультет фінансів влаштував яскравий захід «Смачніше разом» по мотивам телевізійного шоу «МастерШеф». Змагались чотири команди, по п’ять учасників в кожній. Участь в конкурсі взяли навіть викладачі, що сформували власну групу.

Змагання розпочались з презентації наперед приготованої страви – кожна команда методом жеребкування отримала власну країну, кухню якої представляла. Учасники та глядачі насолодилися яскравими зразками американської, грузинської, східної та французької кухонь. Критерії, що за ними оцінювали страви – смак страви, образ команди та оформлення столу.

Наступним на черзі став омлет. Команди мали 15 хвилин, аби створити оригінальну та смачну страву. Звісно, основу цього кулінарного шедевру завжди складають яйця, мука та спеції, тож учасники спробували покреативити й додали овочі та м’ясо, ще й почаклували над подачею.

Після випробувань кухарів на практиці, учасників перевіряли на знання рецептів.

На третьому етапі учасники мали з зав’язаними очима визначити склад салату. Більше балів отримувала команда, що вгадала найбільше інгредієнтів.

Останнім завданням стало розгадування страв на фото та їх приналежність до тієї чи іншої кухні.

Бонусом для студентів став «майстер клас» декана факультету. Для всіх присутніх він приготував деруни.

Переможцями конкурсу стали студенти 1 курсу, а почесне четверте місце отримали викладачі факультету.

Тамара КОБЛИК

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео