Телефонні аферисти продовжують видурювати кошти у мешканців Тернопільщини

У Тернопільській області далі працюють шахраї. Використовують вони відому схему: тривожний дзвінок посеред ночі від працівника міліції про те, що хтось із сім’ї скоїв ДТП. Рідним пропонують заплатити гроші, щоб ця людина уникнула кримінальної відповідальності. В області сталось 56 таких випадків.

«Зазвичай, дзвонять вночі та говорять, що ваш син потрапив в міліцію, або скоїв ДТП. Для вирішення проблеми необхідно передати або перерахувати кошти. Як правило, телефонують до людей похилого віку. Людину тримають на телефоні, не даючи змогу передзвонити рідним. Бували випадки, що просили вийти на балкон і викинути гроші звідти», – розповідає заступник начальника відділу управління кримінальної поліції Сергій Горянний.

Він каже, що дзвонять шахраї, як правило, з місць позбавлення волі. Після «розводу» телефонують до знайомих в цьому місті, які забирають гроші. Часто – це таксисти.

Зловмисники найчастіше шукають людей, які живуть самі, щоб не було кому передзвонити людині, яка, буцімто, потрапила в біду. Також не дають змоги перевірити інформацію жертві – утримують її на телефоні. Ці «операції» вони проводять вночі, коли люди з просоння не цілком оцінюють ситуацію.

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео