"На запчастини - тільки машини!": до Тернополя прямує незвичний автопробіг

У рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» та Міжнародного дня боротьби за скасування рабства 2 грудня в Тернопільській області відбудеться Національний автопробіг «На запчастини – тільки машини!», який пройде від м. Чорткова до м. Тернополя.

Ініціатором проведення Національного автопробігу виступила Всеукраїнська коаліція громадських організацій з протидії торгівлі людьми за підтримки Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Міжнародної організації з міграції (МОМ) у партнерстві з Міністерством соціальної політики України.

Організатором автопробігу в Тернопільській області є Тернопільський міський жіночий клуб «Відродження нації» у партнерстві з Департаментом сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту ТОДА.
Старт акції відбудеться 2 грудня 2015 р. о 09.00 м. Чортків (автостанція), з 10.00 до 11.00 буде переїзд автоколони до міста Теребовля, акція в м. Теребовлі розпочнеться об 11-ій на автостанції.

З 12:00 до 13:00 відбудеться переїзд до м. Тернополя і з 13:00 до 14:00 акція відбуватиметься на Театральному майдані Тернополя.

Партнерами Національного автопробігу вступили: Тернопільська ОДА, районні державні адміністрації Чорткова та Теребовлі, Тернопільське обласне підприємство ВАТ Тернопільавтотранс, Управління Національної поліції в Тернопільській області, Тернопільський Національний педагогічний університет ім. В. Гнатюка, Тернопільський інститут сучасних інформаційних технологій (ТІСІТ), Тернопільський коледж харчових технологій і торгівлі, Тернопільський прес-клуб.

Довідка. 25 березня 2015 року 14 європейських держав приєдналися до першої всесвітньої угоди про заборону нелегальної торгівлі людськими органами. Генеральний секретар Ради Європи назвав торгівлю органами "одним з найбільш злісних комерційних промислів у світі". За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), щорічно нелегально трансплантують близько десяти тисяч людських органів. Громадськість та державні структури України мають певне розуміння проблеми торгівлі людьми з метою сексуальної та трудової експлуатації. Разом з тим, досить мало вивчена та практично не висвітлена для української громадськості проблема торгівлі людьми з метою вилучення органів. Відповідно, необхідним є поширення інформації щодо небезпек, пов'язаних з участю у незаконній трансплантації органів у якості донора, вербувальника тощо, зокрема, серед населення малих міст, сіл, районних та обласних центрів, через які проїдуть машини автопробігу.

У заході 2 грудня 2015 року одночасно візьмуть участь громадські організації з 17 областей України.

Акції проходитимуть під єдиним гаслом "На запчастини - тільки машини!"
Мета даного заходу: активізація та підвищення обізнаності громад у регіонах, де працюють організації-члени Всеукраїнської коаліції з протидії торгівлі людьми, щодо ризиків та небезпек, пов'язаних із участю у незаконній трансплантації органів.

Контактна особа: Зоряна Барчук, тел. 097 665 33 47.

Прес-служба ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео