"Поверніть мені чоловіка!" - благає дружина бійця, яка залишилась з 5-місячним немовлям

Молода мама з Теребовлянщини у відчаї. Допомоги від місцевої влади - нуль. Родина ледь жевріє, а влада цього не бачить. Волонтери, які поїхали до жінки, аби завезти продукти та перевірити правдивість історії, шоковані та просять небайдужих допомогти родині.

Молоденьке дівча залишилось на руках з мамою-інвалідом та 5-місячною донькою. Чоловіка забрали – зараз він служить в прикордонних військах. Родина не живе, а виживає. Допомогти наразі зголосились лише волонтери. А у Теребовлянській адміністрації перевіряють інформацію.

- Дзвонила дівчинка. Питала, чи ми допомагаємо учасникам АТО, - пише на своїй сторінці у "Фейсбуці" волонтер «Самооборони Тернопільщини» Лілія Мусіхіна. – Вона говорила з таким відчаєм… Розповіла, що у неї дитина 5 місяців і мама-інвалід. А чоловіка мобілізували.

«Поверніть мені чоловіка!» - благало дівча відому волонтерку, втираючи сльози. І розповідала, що чоловік майже нічого не присилає додому, бо зарплата невелика, адже він не перебуває в зоні АТО. Нещодавно малеча захворіла, молодій мамі довелось машину наймати, аби завезти її до тернопільської лікарні.  
- Ні-ні, ви що, не треба. У мене ще є... – заперечила молода мама, коли волонтерка запропонувала їй зібрати допомогу через соцмережі. - На кашку дитині. На два дні.
Наступного дня Лілія Мусіхіна вирушила до Конопківки Теребовлянського району, де проживає родина. Прихопила із собою трохи грошей, крупи…

- Звати Надійка. Її доню – Веронічка. Мама у неї інвалід, живе родина на «декретні» - 800 грн, бо чоловік майже нічого не перераховує, - розповіла Лілія Мусіхіна. – Маля чистеньке, доглянуте. Видно, що Надійка любить її понад усе. Дівчаткам важко, і це видно. Не помітила дитячого ліжечка. Мабуть, треба про це подумати. До декрету вона не працювала, а навчалась, тому декретні - дуже маленькі. Не жалілась ні на що, горда.

У хаті прибрано й охайно. Вона соромиться просити про допомогу, але та їм дуже потрібна, переконана волонтер. Потрібні харчі, памперси для малечі. Вони мають свою козу, тому молоко є.

Банка суміші «НАН», якої вистачає на кілька днів, коштує 700 грн. Жінка поки годує грудьми, але молока бракує, тому мусить малечу підгодовувати.

- Вона просто у відчаї – розгубилась, бо на молодесеньке дівча стільки навалилось, - каже Лілія Мусіхіна. – Не може зі всіма проблемами впоратись. Куди дивиться сільрада і як таке пропустила – не знаю. Думаю, якби знайшлась добра душа, що могла б кидати дівчаткам близько 2000 на місяць, було б супер. Надійка мені сподобалась. Буду старатись їй допомагати. Вдячна активістам ВО «Автомайдан» та Тернопільському Обласному військкомату за оперативне підключення до вирішення проблеми цієї родини.

Телефон сільради мовчав, коли журналісти зателефонували, аби дізнатись про ситуацію. Тоді ми потурбували районне керівництво, яке опікується сім’єю і молоддю. Там пообіцяли оперативно розібратись та повідомити про результат. Наразі ми чекаємо офіційного коментаря, який опублікуємо, щойно його нададуть.

Волонтери просять допомоги для дружини бійця, яка залишилась з 5-місячним немовлям та мамою-інвалідом на руках.

Картковий рахунок «ПриватБанку»: 5168 7556 2309 5599 Надія Тифліцька (Турчак)

Джерело: te.20minut.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео