Тернопільські школярі відпочиватимуть два тижні

Зимові канікули триватимуть з 28 грудня до 10 січня, а садочки працюватимуть у режимі всіх міських підприємств.

Батьки школярів хвилюються, чи не продовжуватимуть цьогоріч шкільні канікули, через що, відповідно, їм додасться головного болю, де подіти дитину взимку. В управлінні освіти і науки міськради запевняють: школярі відпочиватимуть протягом двох тижнів зимових канікул – з 28 грудня 2015 р до 10 січня 2016 р. включно. І продовження шкільних канікул не передбачається, якщо не буде надзвичайних ситуацій. А садочки працюватимуть у звичному режимі всіх міських підприємств.  

- У мене діти погодки, обоє навчаються в молодшій школі, - розповіла, зателефонувавши до редакції, тернополянка Марина Сивчук. – Зараз на роботі планують новорічно-різдвяні відпустки. Часом зимові канікули у Тернополі продовжують. Тому, звісно, вихідні чи кілька днів відпустки планувала б на той час, коли діти будуть дома. Але в школі точної інформації про зимовий відпочинок дітей поки що не надають.

Жінка каже, що не має з ким залишити дома своїх малих школярів. Тому питання тривалості зимових канікул для неї актуально, адже затвердження графіку відпусток проходить вже. Тому звернулась до редакції з проханням уточнити інформацію, скільки триватимуть зимові канікули у тернопільських школах і коли саме.  

- Згідно з рекомендацією Міністерства освіти і науки України, зимові канікули у школах міста триватимуть з 28 грудня 2015 р. до 10 січня 2016 р. включно, - повідомила заступник начальника управління освіти і науки міськради – начальник відділу дошкільної, середньої та позашкільної освіти Ірина Сум. – З 11 січня розпочинається другий семестр. Дошкільні заклади працюють у звичному режимі – як міські підприємства.

Якщо батьки дітей, що відвідують дитсадки міста, вирушають до родичів чи на тривалий зимовий відпочинок, потрібно лише написати заяву на ім’я керівника закладу. І повідомити, з яких причин і протягом якого часу буде відсутня дитина. При повернені до садку потрібно принести довідку про стан здоров’я дитини. Якщо в період зимових свят у садку буде мало дітей, працюватимуть зведені групи.

- Про продовження зимових канікул поки що не йдеться, - каже Ірина Сум. – Таке можливо у разі погіршення епідеміологічної ситуації, суттєвого зниження температури повітря чи інших надзвичайних подій. І в таких випадках про продовження канікул приймає рішення міськрада.  

Щодо відпрацювань школярами у суботу, про це поки не йдеться. Щодо вихованців садків, ймовірно, вони «відпрацьовуватимуть» за 8 січня у якусь суботу січня. На це буде відповідне розпорядження міського голови.

Джерело: te.20minut.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео