У Тернополі реалізовуватимуть проект з реконструкції котелень

У Тернополі реалізовуватимуть проект з реконструкції котелень, який стане  важливим кроком на шляху до енергоефективності. Заступник міського голови Владислав Стемковський  взяв участь у ІІ шведсько-українському форумі з енергоефективності та чистих технологій, під час якого  презентували шведські інноваційні рішення у сферах центрального опалення, водоочистки, поводження з твердими побутовими відходами, вентиляції і відновлювальної енергетики.

Корпорація «НЕФКО» зацікавилися тернопільським проектом, оскільки у ньому є інноваційність.

– Ми пропонуємо інноваційність нашого проекту. Це не будівництво нової котельні чи реконструкції з великими капіталовкладеннями, а хочемо замінити лише пальники з газових на пілетні у вже існуючих котельнях, що дозволить відмовитися від газу та використовувати інші види палив. Імовірно, що згодом такі технологічні рішення будуть використовуватися й у інших містах, – розповідає заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський.

Проект з реконструкції котелень є важливим кроком на шляху до енергоефективності, каже директор північної екологічної фінансової корпорації «НЕФКО» Магнус Рістедт. Разом із Владиславом Стемковським він обговорив проект «DemoUkrainaDH у місті Тернопіль», на який корпорація виділила грантових та кредитних коштів у сумі більше 600 тисяч євро.

– Проект у Тернополі хоч і не вирішить усіх проблем міста, проте є важливим кроком, який приведе до інших проектів і покаже муніципалітету як працювати з іншими міжнародними організаціями, – каже директор північної екологічної фінансової корпорації «НЕФКО» Магнус Рістедт.

Джерело: tv4.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео