Як тернополяни можуть вибрати якісний одяг

При купівлі товарів у магазині кожен з нас бажає отримати якісний продукт. А купуючи такі дорогі товари, як одяг або взуття, ми хочемо, щоб вони прослужили нам довгий період часу.

Щоб купити товар, який відповідає необхідним якостям, потрібно враховувати деякі дуже важливі нюанси. Насамперед слід оцінити зовнішній вигляд речі. Вона повинна мати правильну форму. Важливо, щоб шви були рівними і з них не стирчали нитки. До речі, відтінок ниток має бути максимально наближеним до кольору одягу. Винятки становлять лише моделі, де використовуються яскраві декоративні строчки. Слід враховувати, що декоративні шви не призначені для з'єднання деталей. Фурнітура у вигляді блискавок, гудзиків, заклепок й іншого повинна бути надійно пришита, а петлі - прорізані, пише Номер один

Досить часто в сучасних магазинах можна зустріти наряди з численними дефектами, але вартість їх мінімальна. Фахівці не рекомендують купувати такий одяг. Адже він може бути пошитий з перероблених матеріалів, де додано шкідливі барвники.

Одягнувши таку обновку, споживач  ризикує здоров'ям. Можуть з'явитися подразнення та алергічні реакції.

Особливу увагу потрібно звернути на тканину, її склад. Бажано віддавати перевагу натуральним тканинам. Адже вони не тільки приємні на дотик, а й дозволяють тілу дихати. Наприклад, для зими краще вибирати вбрання, до складу якого входить шерсть. Влітку слід носити бавовняні вироби. Деякі види синтетики також заслуговують на увагу. Вони володіють чудовими якостями і мають підвищену щільність. Якісна синтетика не мнеться, відштовхує вологу, приємна тілу.

Декор заслуговує не менше уваги, ніж матеріал, фурнітура та якість пошиття. Як правило, сучасні наряди прикрашені нашивками, наклейками, намистинами, стразами, гудзиками, хутряними і шкіряними вставками. Всі ці елементи повинні надійно закріплюватись на одязі. Інакше після першого ж прання він перетвориться на ганчірку. Неприпустима наявність плям клею або барвників.

Щоб купити дійсно якісні вироби, слід завжди звертатися в надійні та перевірені магазини й уважно оглядати річ перед покупкою. Також дуже важливо вимагати у продавця чек, що засвідчуватиме покупку саме у тому магазині, щоб у майбутньому перестрахувати себе.

Джерело: gazeta1.com

Вибір читачів за тиждень

Відео