Переселенців у Тернополі навчають української мови (відео)

Переселенці у Тернополі можуть безкоштовно вивчити українську мову. Курси для внутрішньо переміщених осіб працюють уже місяць. До групи ще можна долучатися. Заняття відбуваються щонеділі о 16:30 в приміщенні «Просвіти» на вулиці Кардинала Йосипа Сліпого, 3.
Любов Глушкова приїхала у Тернопіль у березні цього року. Пригадує російських військових, ворожу техніку, безкінечні постріли і вибухи. У Тернополі, каже, її прийняли добре. Жінка не відчувала дискомфорту, спілкуючись російською. Однак, коли почула про безкоштовні курси української мови, не зволікала і відразу почала відвідувати заняття. 
Курси української мови – всеукраїнська ініціатива, спільний проект товариства «Просвіта» і громадської організації «Український світ», інформує ТТБ
Навчає на курсах доцент ТНТУ Наталія Гавдида. Кожного тижня готує тематичні заняття для того, щоб учасники групи вивчали не лише мову, а й українську культуру та історію.
Кредо курсів – «навчи сусіда розмовляти українською мовою». Організатори вважають, дуже важливо зараз масово вивчати рідну мову, адже це один із основних засобів ідентифікації народу, який століттями намагалися знищити.

Вибір читачів за тиждень

Відео