Андрій Любка привіз до Тернополя свій "Карбід"

Новий роман про контрабанду на Закарпатті, який багато хто вважає пророчим, презентував тернополянам письменник Андрій Любка.

 - Роботу над книгою я розпочав ще в 2012 році, - розповідає Андрій. - Працював над романом близько двох років, навесні цього року здав на перші правки. 

Роман розповідає про життя шкільного вчителя, якому учні дали прізвисько "Карбід", бо від нього не надто добре пахло. Цей чолов'яга починає копати тунель до ЄС, і щоб це не надто кидалося в очі мешканцям містечка Ведмедева, де і відбуваються події, робити це він починає на центральній площі. Допомагають йому в цьому місцеві контрабандисти.

 - Тож мешканці містечка починають сприймати саме тих контрабандистів як героїв, які начебто посеред площі будують Фонтан Єдності з Європою. Книгу презентувати мали на День Незалежності, однак всі пам'ятають липневі події у Мукачеві, - розповідає Андрій. - Тоді ж про книгу почали говорити, як про пророцтво. Хоча вперше ми її презентували таки на День Незалежності у Празі. Таким чином мій головний герой таки потрапив до Євросоюзу (сміється - прим. автора).

Джерело: te.20minut.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео