Тернопільські поліцейські викрили шахрая, який зняв з чужого рахунку 25 тисяч гривень

Чергове телефонне шахрайство задокументували працівники Ланівецького відділення поліції. У мешканки райцентру зловмисник викрав з картки 25 тисяч гривень.

До потерпілої зателефонував родич, який проживає на Закарпатті. Чоловік продавав на одному з інтернет-сайтів лижний шолом і саме до нього спочатку зателефонували аферисти. Вже за звичною схемою (спочатку телефонує покупець, а згодом працівник банку, аби підтвердити переказ коштів) шахраї попрохали надати реквізити рахунку когось з родичів чи знайомих. Продавець надав контакти племінниці з Тернопільщини. Він також телефоном попередив родичку про дзвінок від працівника банківської установи.

Згодом до ланівчанки, таки зателефонував нібито працівник банку. Він став наполягати, аби жінка надала усі необхідні реквізити для переказу коштів. Пояснював, що рахунок її родича тимчасово заблоковано, тож оплата прийде на її електронний гаманець. Жінка погодилася. Вже зараз потерпіла зазначає, що якби не прохання родича, ніколи б не назвала свої реквізити.

Однак, коли телефоном надійшло повідомлення про зняття з її рахунку 25 тисяч гривень, потерпіла одразу зателефонувала в службу безпеки банку та до правоохоронців. Зрозуміла, що її таки ошукали.

Правоохоронцям вдалося встановили особу шахрая. Ним виявився мешканець міста Кривий Ріг на Дніпропетровщині. Його обґрунтовано підозрюють у скоєнні низки подібних шахрайств.

Рахунок, на який шахрай встиг перевести крадені кошти, заблоковано. Вживаються заходи для повернення потерпілій викрадених грошей. Тривають слідчі дії.

Працівники поліції вкотре застерігають краян бути обачними та  нікому не надавати дані своєї картки навіть людині, що представилася співробітником вашого банку. Працівник фінансової установи ніколи не запитуватиме у клієнта персональну інформацію, адже вона багаторазово дублюється. Якщо навіть її буде втрачено, у банку завжди є резервна копія.

Джерело: www.mvs.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео