Тернопільський поет причетний до привласнення голландських картин?

Картини, вкрадені у 2005 році з Музею Західної Фрісландії в місті Хорн (Нідерланди), знаходяться в руках українських збройних формувань. Про це пише "Європейська правда" з посиланням на De Telegraaf.

За словами директора музею Еда Грідінка, представники музею їздили до України домовлятися про повернення картин, проте "бійці" вимагали за них десятки мільйонів євро.

Ед Грідінк зазначив, що до вимагання викупу за викрадені з музею в Нідерландах картини можуть бути причетними колишній голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, а також лідер націоналістичної партії "Свобода" Олег Тягнибок.

"Наша колекція знаходиться в руках корумпованих людей, глибоко в українській політичній еліті", - заявив Грідінк.

Також представник музею Західної Фрісландії Артур Бранд заявив, що колекція з 24 вкрадених картин знаходиться в руках батальйону ОУН, який намагався вторгувати за неї 50 млн. євро.

"З добре поінформованих джерел я також чув, що за лаштунками стоїть лідер української ультраправої партії "Свобода" Олег Тягнибок", - зауважив він.

Йдеться про 24 картини голландських художників, які коштують мільйони євро. Полотна були знайдені в одному з маєтків на Сході України. 

Джерело: espreso.tv

Лідер націоналістичної партії "Свобода" Олег Тягнибок, якого підозрюють у вимаганні викупу за викрадені картини з Музею Західної Фрісландії в місті Хорн (Нідерланди), вже встиг відповісти на закиди Грідінка. Він запропонував музею замість згаданих полотен портрети українських націоналістів.

Про це Тягнибок написав у своєму Facebook.

"Шановний представник музею Західної Фрісландії! Ось, "знайшлися" картини - приїжджайте, забирайте і виставляйте!" - написав він.

При цьому на фото, яке він долучив до свого допису, на стіні за його спиною висять портрети  Романа Шухевича, Степана Бандери та Євгена Коновальця.

De Telegraaf назвав прізвища лише двох людей, яких вважає причетними до цієї резонансної справи. Однак у центрі опублікованого виданням колажу можна впізнати тернопільського поета і письменника Бориса Гуменюка, який має стосунок до батальйону ОУН. Зараз, втім, невідомо, чому нашого земляка прив’язали до цього скандалу. Сподіваємося, невдовзі він прокоментує неприємну ситуацію особисто.

Вибір читачів за тиждень

Відео