Тернополянам пропонують пройти курси ПМД

Навички першої медичної допомоги мають нагоду отримати жителі Тернопільщини при обласному Червоному Хресті. Курси розпочнуться з 19 січня. За навчання потрібно буде заплатити благодійний внесок.

- Зараз триває набір охочих. В курс навчання входять 6 занять по 2 год. По закінченню курсів кожен отримує сертифікат міжнародного зразка, - повідомив другий заступник командира загону швидкого реагування, що діє при «Червоному хресті», Михайло Бандрівський. 

Під час навчання учасників чекає і теорія, і практика. Охочі відпрацьовуватимуть прийоми реанімації на навчальному манекені-тренажері, вчитимуться надавати першу медичну допомогу при різних пораненнях, кровотечах, переломах кісток, зупинці дихання, накладати пов’язки, іммобілізувати переломи, зупиняти кровотечу з використанням стандартних та підручних засобів. Курс включає лекцію з тактичної медицини. Загони також відпрацьовуватимуть рятування потопельника безпосередньо у басейні. 

- А найвитриваліших ми запрошуємо до загону швидкого реагування(ЗШР), - каже Михайло Бандрівський. – Такі загони діють у «Червоному хресті» у кожній області. Їх викликають на підмогу медикам швидкої під час надзвичайної ситуації з великою кількістю потерпілих. Ми надаємо і першу медичну, і психологічну допомоги. Також загони швидкого реагування запрошують чергувати на масові заходи, приміром, футболи, концерти.
Довідка
Деталі щодо курсів із надання першої медичної допомоги можна отримати за номерами телефонів:
командир ЗШР Андрій Гвоздецький - 0971633760 
перший заступник командира ЗШР Ірина Рондяк - 0935933702 
другий заступник командира ЗШР Михайло Бандрівський - 0984666381, 0936266417

Джерело: 20 хвилин

Вибір читачів за тиждень

Відео