Державні установи області зменшили споживання газу майже на третину

Споживання природного газу у бюджетних установах та організаціях Тернопільської області зменшили на 26% протягом січня-листопада 2015 року в порівнянні з минулим роком. Про це повідомив директор департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Тернопільської ОДА Василь Ясіновський.

Дозволили зекономити запроваджені заходи з енергоефективності та сприятливі погодні умови.

«В січні-листопаді 2015 року споживачі використали 485,9 млн куб. метрів, в тому числі бюджетні установи та організації – 14,1 млн куб. метрів, - сказав Василь Ясіновський. - З метою скорочення споживання природного газу у 2015 році 18 котелень бюджетної сфери переведено на використання альтернативних видів палива (відходи деревини, торф). На даний час 283 бюджетні установи та організації області (21 %) використовують для опалення альтернативні види палива. Крім того, в бюджетній сфері області здійснили комплекс технічних заходів, спрямованих на відновлення та приведення теплотехнічних характеристик у відповідність із сучасними вимогами, нормами і стандартами, зменшення втрат енергоресурсів та води, а також поліпшення умов перебування працівників у 232 будівлях, що дозволило знизити до 20% тепловитрат. Зокрема, замінили на енергозберігаючі 1023 віконних та 97 дверних блоків».

За січень-листопад 2015 року споживачі області (населення, бюджетні організації та установи) розрахувалися за використаний природний газ на 95,9%.

Прес-служба ОДА

Фото з відкритих джерел
 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео