Своє мистецтво "Дизайн" презентував на вернісажі в Тернополі

Ці  полотна відрізняються одне від одного не лише за тематикою, а й за кольоровою гамою та подачею техніки. А об'єднує їх те, що виконані творчі роботи студентами Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу відділення "Дизайну".

Відкриття вернісажу оригінальних художніх картин представлено у мистецькій залі обласної бібліотеки для молоді.  Для художників-початківців це особлива подія у житті. Адже для кожного з них надзвичайно важливо як оцінять їхні навчальні та дипломні роботи. Заслужений художник України Євген Удін, який багато працює з молоддю, схвально відгукнувся про студентські роботи. А ще порадив студентам та викладачам, які завітали на презентацію - надалі зміцнювати творчі стосунки із колективом книгозбірні, яка вже давно стала неоціненним прихистком не лише для книг, а й для молоді та мистецтва. І що важливо для художників - це велика виставкова площа, яка тут є.  На думку начальника відділу культури і мистецтвознавства департаменту культури, релігій та національностей ОДА Наталі Собкович, багато художників не цураються зазначати у своїх біографіях, що вони є випускниками саме цього відділення. Дуже важливо вміти формувати свій творчий шлях - брати активну участь у виставкових проектах, зрештою, виходити за межі зони комфорту, спілкуватися із професійними художниками, вивчати їхній творчий шлях і вчитися презентувати себе і свою творчість. Це дуже важливо хоча б тому, що сьогодні у світі стираються грані між професійним та аматорським мистецтвом. Достатньо багато працювати у тому напрямку, який ти обрав і впевнено йти до мети.

Директор коледжу  Василь Миколайович Мулярчук, який достеменно знає історію закладу, каже, що за Радянського Союзу це була школа декораторів споживчої кооперації. Причому їх було тільки дві - у Тернополі і Москві. Тернопіль "обслуговував" Білорусію, Молдавію та Україну. Рівень знань, які отримують студенти,  дає можливість вступати до Львівської національної академії мистецтв та до Косівського інституту декоративно-прикладного мистецтва відразу на ІІІ курс. 

Валентина СЕМЕНЯК

Фото автора.
 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео