Тернопільська облрада працює у доброму ритмі (фоторепортаж)

Першу сесію новообраної Тернопільської обласної ради відкрили сьогодні, 8 грудня. Нагадаю, депутатами тепер є 18 представників Блоку Петра Порошенка, 13 – «свободівців», 10 - від «Батьківщини», по 5 – від «Народного контролю» і Радикальної партії. До найвищого представницького органу краю також увійшли шестеро обранців від «Самопомочі» і четверо – від «Громадянської позиції». УКРОП отримав три мандати.

Серед цих політиків сьогодні й оберуть голову обласної ради. Окрім того, депутати планують вирішити низку організаційних питань.

Лише 30% партійців мають досвід роботи у раді

Відкрила засідання голова Тернопільської обласної виборчої комісії Галина Щигельська. Новообрані депутати, за її пропозицією, вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих воїнів у зоні АТО. Після цього начальник відділу діловодства і контролю виконавчого апарату облради Віталій Сидяга проінструктував депутатів про роботу електронної системи “Віче”, оскільки лише 30% партійців мають досвід роботи у раді.

Галина Щигельська зачитала рішення комісії щодо новообраних депутатів, озвучила перелік прівзивщ усіх 64 депутатів. Після цього вона повідомила, що депутати можуть приступити до своїх повноважень. Цим вона повідомила про завершення повноважень «старих» депутатів п’ятого скликання, які працювали в гоблраді майже 7 років. Новообрані депутати одноголосно підтримали це рішення.

Вести засідання доручили Любомиру Білику

Благословили новообрану раду на плідну працю архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ кир Василій Семенюк і всечесні отці. Вони побажали політикам згоди.

Депутати обрали тимчасову президію. Цей орган із 5 депутатів головуватиме під час першої сесії. Від Блоку Петра Порошенка “Солідарність” до її складу ввійшов Любомир Білик, від Всеукраїнського Об’єднання  “Свобода” – Михайло Тимошик,  від Всеукраїнського Об’єднання “Батьківщина” – Василь Деревляний, від політичної партії “Об’єднання “Самопоміч” – Віталій Фидрин, від Радикальної партії Олега Ляшка – Богдан Яциковський.

Вести засідання доручили Любомиру Білику, оскільки його запропонувала найбільша фракція в облраді. Після цього депутати проголосували за питання порядку денного.

Про все, що відбуватиметься у залі облради, «Терен» повідомить своїм читачам згодом.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео