Громадськість просить заборонити російський шансон у маршрутках

Заборонити звучання російської музики у громадському транспорті, закладах харчування, а також у розважальних центрах та громадських місцях. З такою пропозицією через «Єдину систему місцевих петицій» до міського голови Тернополя звернувся керівник місцевого осередку громадської організації «Ідея нації» Олексій Станько.

«Насамперед, нас спонукали неодноразові звернення простих тернополян, - пояснив пан Станько. – У маршрутних автобусах, таксі, барах та кафе здебільшого лунає російська музика. Більше того, водії та власники закладів громадського харчування дозволяють собі крути російський тюремний шансон чи то з хвилі однойменної радіостанції, чи то з власних записів. На будь-які зауваження вони реагують дуже агресивно. Тому ця проблема має бути урегульована на рівні нашої міської ради.»

Як додав голова проводу Тернопільського обласного осередку ГО «Ідея Нації», це не тільки його ініціатива, а цілої групи лідерів громадських організацій та течій націоналістичного спрямування.

«Із сивої глибини віків бере початок наша мова, - йдеться у зверненні у «Єдиній системі місцевих петицій». - Шлях її розвитку це - тернистий шлях боротьби. Дуже багато жорстоких літ пережила наша мова, мужньо витерпіла знущання та заборони. Всі повинні усвідомлювати, що мова - перша ознака Нації. Є мова, є і держава, є і народ. Мова то цілюще джерело, і хто не припадає до нього вустами, той сам висихає від спраги. Від часів царизму та в умовах радянської імперії наша мова витримала 48 заборон. Подібного не знала історія жодної мови, жодної держави.»

Отож в умовах війни та русифікації етнічного населення активісти просять:

1). Заборонити звучання російської музики у громадському транспорті , закладах харчування , а також у розважальних центрах та громадських місцях.

2). Визначити штрафні санкції за дане порушення.

3) Просимо дане звернення включити в порядок денний наступного засідання сесії ТМР.

Підписатися за таку ініціативу можна на сайті «Єдиної системи місцевих петицій» за цим посиланням.

Джерело: ternopoliany.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео