За місяць тернополяни написали майже сотню петицій

Майже сотню петицій від тернополян можна побачити у «Єдиній системі місцевих петицій» на сайті тернопільської міськради. З них чотири петиції перебувають на розгляді, чотири вже отримали відповіді, решта – збирають підписи.

Нагадаємо, «Єдина система місцевих петицій» почала діяти у Тернополі з початку листопада. Суть проекту полягає в тому, що пропозиція від тернополян, яка набирає 250 підписів, має бути розглянута або на виконкомі або на сесії міськради.

Так, тернополяни просять навести лад з громадськими вбиральнями, залишити в безкоштовному користуванні тенісний корт у парку «Топільче», збудувати у місті «розумні зупинки», облаштувати майданчики для вигулу собак, дати назву тернопільському Ставу, запровадити у місті велопрокат, сортувати сміття, відремонтувати «Літак» та ін.  На ці звернення ще триває збір підписів. На розгляді вже перебувають питання про встановлення літер «Файне місто» у парку ім. Шевченка, облаштування велодоріжок на дорогах, будівництво притулку для тварин,  ремонт ресурсу detransport.com.ua. А петицію про нічний транспорт у Тернополі вже розглянули на засіданні виконкому міськради 9 грудня. 

«Єдина система місцевих петицій» у Тернополі дуже продуктивна, каже керівник патронатного відділу міськради Максим Черкашин. 

- Ми задоволені петицією, бо є зворотні зв'язок з тернополянами і можна побачити наскільки проблема є актуальною, - каже він. - Адже дуже часто буває, що активна меншість керує пасивною більшістю. І коли питання вивчається детальніше, виявляється це зовсім не важливо. Тож система петицій показує, яка проблема є на на часі, а яка ні. Це дуже вдалий проект . 

До слова, система електронних петицій працює по всій Україні, додає Максим Черкашин. Народні депутати прийняли зміни до закону України «Про звернення громадян» і там є стаття «Колективна форма звернення громадян «Петиція», що є обов’язковим для всіх місцевих рад. 

Підтримати електронні петиції можна, зареєструвавшись у рубриці «Єдина система місцевих петицій», яку можна знайти на сайті міськради - http://www.rada.te.ua.

Джерело: te.20minut.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео