«Свободі» не дали очолити жодної комісії

11 грудня депутати обласної ради знову зібрались на другому пленарному засіданні першої сесії Тернопільської обласної ради.

З 10-ї ранку "Свобода" обурено та відкрито заявляла про неправильну, згідно із законодавством, роботу коаліційної більшості.

Обділеній "Свободі" у раді не дали очолити жодної комісії, про це та інше "ТЕРЕН" поспілкувався із колишнім першим заступником голови Тернопільської обласної ради, депутатом фракції ВО "Свобода" Сергієм Тарашевським.

- Планово Ви мали очолити бюджетну комісію, чому так не сталось?
- Не знаю, хто таке казав. Можливо, були такі припущення, але саме так як Ви зараз бачите так і є. Це – наше рішення.

- Що можете сказати на те, що "Свободу" обділили місцями у постійних комісіях, та з 6-ти таких комісій "Свобода" не отримала жодного. 
- Я скажу свою думку, це є зловживання владою, сформована більшість абсолютно не прислухалась до позиції ВО "Свободи". У них було побажання очолити 6 комісій. Як опозиційна сила, у цілому світі таке є, що опозиційні силі дають принаймні очолити якісь попередні речі. Комісія має дорадчий характер, тобто вони зможуть гарно, якісно, вивчати питання і давати їх на сесію, для прийняття депутатського рішення. Якщо вони просили очолити 6 комісій, а їм належало по математичній схемі  2 комісії, думаю, цілком можна було зійтися на 4 комісіях. Та навіть якби всі комісії віддати опозиційній силі, я рахую, від цього би тільки виграла громадськість. Тому, я рахую, це неправильно. Це – відсутність мистецтва домовлятись, дипломатії і такту, щодо опозиції. Я завжди кажу, що якщо є влада, то є і опозиція. Сьогодні - ти опозиція, а завтра - ти влада.

- Чому сьогодні депутати не можуть між собою домовитись?
- Не можуть знайти точки дотику, бо "Свободу" якісно не представили, як опозицію, і інші політичні сили, які не увійшли в коаліцію. Тому вони обурені. Задають багато запитань.

- Як Ви ставитесь до територіального об'єднання громад?
- Коли ми говорили про територіальну реформу, я голосував "так" і треба було голосувати "так".  Адже не буде фінансування, якщо не затвердити перспективний план. Але по своїй суті – це квиток в один кінець. Немає схеми виходу з даної територіальної громади. Тобто, якщо хтось об'єднався, а тепер огляділися і хочуть вийти з існуючої об’єднаної громади, а немає шляху, вся схема зараз тільки на об'єднання. Тому варто було, як затверджувати план об'єднання громад, так само мати план, як ця громада може вийти і зробити інше об'єднання. Те, що цей напрямок перспективний та правильний – це факт. Але неправильно підготовлені та продумані всі процеси. 

Детальніше у відео.


Оксана СЛОБОДЯН

 

Вибір читачів за тиждень

Відео