«Свободі» в обласній раді не віддали жодної депутатської комісії

Кілька дуже важливих для громади Тернопілля питань сьогодні, 11 грудня, винесли на розгляд обласних депутатів. Зокрема, партійці мають внести зміни до бюджету-2015 і схвалити Перспективний план формування територій громад.

Нагадаю, перше засідання Тернопільської обласної ради шостого скликання завершилося 8 грудня, але за один день депутати не встигли зробити усього, що планували. Тому зустрілися сьогодні, 11 грудня.

Розподіл – за коаліційною угодою

Початок засідання призначили на 10 годину, але традиційно розпочали із 20-хвилинним запізненням. До порядку денного на початку додали кілька питань і звернень. Причому дискутувати з цього приводу депутати почали майже відразу.

Спершу депутати внесли зміни до регламенту обласної ради. Документ доповнили -  визначили порядок обрання членів постійних комісій, зокрема (цитуємо): «Представництво депутатських фракцій у постійній комісії Тернопільської обласної ради визначається, виходячи з наступного: при кількісному складі депутатської фракції до 10 депутатів включно – не більше одного депутата; при кількісному складі депутатської фракції понад  10 депутатів – не більше двох депутатів».

Після цього у найвищому органі місцевого самоврядування краю визначилися зі складом і керівництвом 10 постійних депутатських комісій. Так, головою постійної комісії обласної ради з питань бюджету, за коаліційною угодою, став радикал Сергій Швець. 

Додамо, що на цю посаду претендував колишній заступник голови облради Сергій Тарашевський. Однак, як подейкують у кулуарах, його вирішили усунути самі ж радикали, оскільки він - представника групи Юрія Чижмаря (екс-губернатора Тернопільщини, а тепер – нардепа від Радикальної партії – прим.)

Усе поділили між своїми

Представник «Самопомочі» Роман Свистун очолив комісію з питань охорони здоров’я, сім’ї, материнства і дитинства, а «порошенківець» Петро Гадз керує комісією охорони навколишнього природного середовища та природокористування. Представник «Громадянської позиції» Лариса Римар тепер керує комісією соціально-економічного розвитку, промисловості, енергетики, транспорту,зв’язку, туризму, курортно-рекреаційної та зовнішньоекономічної діяльності.

Натомість комісію із питань освіти, науки, молодіжної політики, фізичної культури і спорту очолив «порошенківець» Ігор Леськів, а із питань земельних відносин, агропромислового комплексу та розвитку села – його колега по фракції Олег Крижовачук. Комісією з питань децентралізації і адміністративно-територіальної реформи, архітектури, дорожнього і житлово-комунального господарства «віддали» представнику «Самопомочі» Роману Василіцькому.

Комісію з питань духовності, культури, свободи слова, інформації та розвитку громадянського суспільства очолив «порошенківець»  Юрій Березовський, а з питань соціального захисту населення та учасників АТО і членів їх сімей – представник ВО «Батьківщина» Ольга Бабій. Комісією з питань регламенту, депутатської діяльності, запобігання і протидії корупції, законності та здійснення демократичного цивільного контролю над Воєнною організацією і правоохоронними органами держави тепер керує «порошенківець» Володимир Заліщук.

Наразі засідання триває. Про подальші події «Терен» повідомить згодом.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ.

Фото автора

Довідка. У Тернопільській обласній раді шостого скликання діють 8 фракцій:
БПП «Солідарність» (керівник – Любомир Білик);
ПП «Громадський рух «Народний контроль» (Володимир Болєщук);
ВО «Свобода» (Олег Сиротюк);
ВО «Батьківщина» (Михайло Пінь замінив Василя Деревляного, який став першим заступником голови);
ПП «Громадянська позиція» (Лариса Римар);
ПП «Об’єднання «Самопоміч» (Віталій Фидрин);
ПП «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» (Андрій Цибульський);
Радикальна партія Олега Ляшка (Богдан Яциковський).

 

Вибір читачів за тиждень

Відео