Упійманий на хабарі сільський голова переобрався і проводить сесії у власному будинку

У селі Мшанець Зборівського району знову господарює старий-новий голова сільради Андрій Дядьо, якого влітку правоохоронці затримали за отримання хабара у розмірі  200 тисяч гривень. За цю суму він обіцяв сприяти у наданні в користування земельної ділянки площею 2 гектари.

Відтоді чоловік перебуває під слідством, сидить під домашнім арештом і вдома виконує свої посадові обов’язки. Жителі Мшанця такими «нововведеннями» не задоволені. Люди не розуміють, чому, щоби вирішити власні справи, мусять іти додому до пана Дядя, якщо на це є сільська рада. Але інакше не вийде, бо навіть печатка сільського голови знаходиться у нього вдома. Місцеві мешканці розповідають, що незрозуміло як цей чоловік взагалі балотувався під час виборів, адже коли його спіймали на хабарі, міліція вилучила у нього паспорт, а без паспорта на вибори – ніяк.

Ще одна пікантна деталь плідної роботи Андрія Дядя – те, що йому  покірно коряться майже усі депутати сільради. Коли він не міг взяти участь у сесії, бо був під домашнім арештом, сесію перенесли до нього додому, не погодилися на це тільки троє осіб, які стали депутатами вперше і хотіли робити усе по закону і за правилами. Та без цих трьох депутатів сесію провели.

Андрій Дядьо за рішенням Печерського суду під домашнім арештом сидітиме до кінця року.

Джерело: zboriv.net

Вибір читачів за тиждень

Відео