Для дітей Тернопільщини створили майстерню Миколая (фото)

Свічки з візерунками, прикраси з тіста, аплікації техніки квілінгу виготовляли діти власними руками у майстерні Миколая. Тернопільські волонтери відкрили цю установу 15 грудня.

«Дійство проводимо для усіх 117-ти дітей-сиріт та дітей із неблагополучних сімей, які є вихованцями шкіл-інтернатів області, - розповідає волонтерка Яна Желябіна. – Хочемо, щоб учасники  відчули себе творцями частини свята, яке підготували для них усі небайдужі люди».

Ідея майстерні Миколая належить Тернопільському обласному благодійному фонду «Майбутнє сиріт». Представники організації залучають волонтерів уже втретє для проведення такого свята. До організації свята також приєднались представники обласного та міського керівництва.

«Сьогодні понад 20 волонтерів, які є майстрами хенд-мейду, вчитимуть дітей творити креативні вироби. Під час майстер-класів гостей розважатимуть дитячі творчі колективи. Наприкінці розважального дійства діти отримають подарунки», - каже голова благодійного фонду Андрій Назаренко.

Кожен учасник виготовив прикрасу для новорічної ялинки. Проводити майстер-класи волонтерам допомагав Миколай та його друг Жартівник.

«Театральна гра – це моє хобі. Але сьогодні вперше маю таку відповідальну місію – розважати дітей. Хочу впоратись з нею на відмінно, адже їхня посмішка вартує дуже багато. Мій друг Сергій Артемук буде допомагати у цьому, граючи Жартівника», - розповідає студент економічного університету Богдан Ризванюк, який виступив у ролі Миколая.

Діти обирали вподобаний майстер-клас та уважно вивчали техніку виготовлення прикрас.

«Я минулого року зробив ангела з глини. Ще досі пам’ятаю, як усе робити, - ділиться 13-річний Владислав Пузаков. – Сьогодні хочу знов іграшку з глини, але вже іншої форми».

Волонтери зауважують, такі майстер-класи є арт-терапією для дітей.

«Я пройшла відповідні тренінги і знаю, наскільки важлива є арт-терапія, особливо для тих, хто в деякій мірі має брак уваги, - каже волонтерка Наталія Орищак. – Після цих навчань вирішила відкрити Творчу майстерню тернополян. Хенд-мейд – це хороший вид відпочинку та самовідновлення».

Оксана БУЧКО
Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео