2,5 тисяч заяв надійшло від учасників АТО на Тернопіллі

Землевпорядники області спільно з органами місцевого самоврядування Тернопілля опрацювали 2 095 звернень учасників АТО щодо виділення їм земельних ділянок під індивідуальне житлове будівництво, ведення індивідуального садівництва та ведення особистого селянського господарства.

Всього в області від учасників АТО надійшло 2 506 звернень щодо виділення земельних ділянок. З них 1 382 заяв написали до Головного управління та 1 124 - до органів місцевого самоврядування.

Із загальної кількості заяв уже 2095 учасників АТО отримали накази про надання дозволів площею 567 га. У власності учасників АТО  є вже 657 земельних ділянок площею 107 га.

Фахівці землевпорядної служби області спільно з органами місцевого самоврядування сформували перелік земельних масивів, які можуть бути надані для передачі у власність учасникам АТО та їх сім’ям. Альбом–атлас розміщений на сайті у розділі «Для учасників АТО» в розрізі районів, інформує terland.gov.ua.

Зокрема, площі, зарезервовані для учасників АТО, збільшені на понад 400 га і на 42 масиви. На сьогодні зарезервовано 1,9 тис. гектарів на 205 масивах. Найбільше площ запропоновані у Зборівському, Бучацькому  та Борщівському районах.

Найбільшу кількість земель для учасників АТО виділено на території Тернопільського району на загальну площу понад 100 га.

Розробниками документації із землеустрою для учасників АТО є ДП «Тернопільський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» та Тернопільська регіональна філія ДП «Центр «ДЗК».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео