Іноземні студенти з медичного університету стануть волонтерами

Іноземні студенти з медичного університету стануть волонтерами у Петриківському геріатричному пансіонаті. Молоді люди приділятимуть увагу підопічним протягом кількох годин і прогулюватимуться з ними на вулиці.

«Керівництво підписало договір з іноземними студентами, які будуть прогулюватися з підопічними закладу на вулиці. Тобто, приходитимуть студенти з медичного університету і як волонтери будуть там працювати по одній-дві години в день. У закладі є ліфт, тому людей можна з четвертого поверху вивезти на прогулянку на вулицю. У них є візки, але дві нянечки не можуть фізично доглядати одночасно 58 людей. Грошей держава не виділяє, щоб створити додаткові робочі місця. Саме за рахунок небайдужих волонтерів можна якось цим людям допомагати. Дуже дивує, що це іноземні студенти, а не наші, але ми також відзначили це як позитив», – поділився регіональний координатор Омбудсмена Володимир Шевченко.

Представник Уповноваженого ВР України з прав людини наголосив, що варто проводити спеціальні тренінги та ділитися досвідом, адже в інших областях помітні позитивні зміни, хороша організація і співпраця з волонтерами.

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео