Схема у дії: тернополянин втратив 28 тисяч через «вигране» авто

Схема, за якою зловмисники ошукали 29-річного тернополянина, останнім часом набирає все більших обертів в області. Потерпілий отримав звістку про виграш авто. Не перевіривши інформацію, кинувся виконувати умови псевдоакції. Як наслідок, втратив понад 28 тисяч гривень.

Як встановили правоохоронці, на мобільний телефон мешканця обласного центру надійшло смс-повідомлення про виграш авто. Чоловік почав телефонувати за номерами, які були вказані у повідомленні. Невідомий оператор підтвердив його виграш у акції та повідомив, що той може забрати свій «приз» лише після того, як сплатить послуги для оформлення документів на автомобіль. Для цього потерпілому необхідно було перекинути гроші на банківський рахунок, який вказав телефонний незнайомець.

Кошти потерпілий переказав справно. Проте бажаного автомобіля так і не дочекався. За допомогою звернувся до правоохоронців. Участь у псевдоакції обійшлася чоловіку у 28 тисяч гривень.

Поліцейські встановлюють особу організатора «виграшної» акції. Кримінальне провадження порушене за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство.

Правоохоронці вкотре застерігають краян: будьте обережні, не довіряйте смс-повідомленням сумнівного змісту про виграш. Не поспішайте переходити за посиланнями, телефонувати, відправляти смс, переказувати гроші на рахунки, повідомляти особисті дані банківських карток. Ретельно перевіряйте отриману інформацію. А найкраща порада – ігнорувати такі смс-повідомлення. Пам’ятайте, у аферистів лише одна мета – виманити у вас гроші.

Якщо ж ви все ж стали жертвою шахрайства, негайно телефонуйте 102.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео