У Тернополі - прем'єра казки-мюзиклу "Незвичайна різдвяна мрія" (фото)

Грандіозний видовищний показ святкової вистави, яку підготував відділ гуманітарної освіти та виховання Тернопільського економічного університету, відбувся на сцені актової зали вишу. Учасниками імпрези стали творчі художні колективи університету - 150 дітей.

Серед них - народний художній театр пісні "Для тебе", дитячі гурти "Кралечки" і "Краплинки", ансамбль танцю "Рожева пантера", студія сучасної хореографії "Танго". Барвисті розкішні костюми казкових героїв викликали у всіх щире захоплення. Казковий, майже детективний сюжет був наповнений веселими піснями, яскравими сучасними танцями, влучними фразами сценічних героїв. 

- Ми щороку організовуємо музичні вистави для дітей і в кожній казці намагаємось закласти якийсь виховний момент, - розповіла про ідею вистави заступник начальника відділу гуманітарної освіти та виховання університету, головний режисер вистави, художній керівник театру пісні "Для тебе" Алла Бінцаровська. - Ось і цього разу показали, як в гонитві за різдвяними подарунками забули про основну суть Різдва. За сюжетом хранителька Різдвяних мрій задумала здійснити одне незвичайне бажання. Її помічниці - казкові феї допомагають віднайти різдвяну мрію. У казці задіяно багато героїв із улюблених дітками сучасних мультфільмів. Що таке Різдво насправді? Хранителька Різдвяних мрій, ангелики розповідають про величне свято, про народження Божого Сина, для чого Він зійшов на землю. Коли казкові герої почули про це, відразу схаменулися, бо зрозуміли, що, загадуючи різдвяні бажання, треба пам'ятати про своїх ближніх, родину, треба змінюватись на краще. Фінал казки надзвичайно позитивний і повчальний.

Пишучи сценарій казки, тексти пісень, пані Алла переглянула велику кількість сучасних мультфільмів, спілкувалась з дітками, щоб бути в "темі". Дуже ретельно підбирали виконавців головних ролей, разом "створювали" майбутні костюми. Музичне оформлення вистави здійснив Сергій Родько.

Виставу, яка йтиме до 25 грудня і розрахована на різні вікові категорії, зможуть переглянути 7 тисяч глядачів. Серед них, зокрема – і діти воїнів АТО. 

Валентина СЕМЕНЯК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео